Kalvehagen gård blir dyrevernmerket

Kalvehagen gård har utegris og drives av Magne Sandnes og familien hans. Gården er nå sertifisert i forhold til dyrevernmerkets kriterier for produksjon.

Hos Magne Sandnes og familien hans får grisene leve ute. De får rote, grave, og bade i gjørme. Grisene velger selv fritt mellom store utmarksområder med isolerte grisehytter og en stor tørr plass inne i fjøset. Foto: Ihne Pedersen

Etter at Magne og familien overtok gården i 2016, startet de opp med gris i 2019. Deres grunntanke er at de ønsker at på gården skal dyra “smile”. Det vil si at det har et kroppsspråk som viser at de er glade, og fornøyde, samtidig som de lever et godt balansert uteliv.

Magne forteller at dyrevelferd hele tiden har vært et hovedfokus, og de ble glade da de oppdaget at det finnes et dyrevelferdsmerke.

Griser fortjener et godt liv like mye som alle andre husdyr. Vi syntes det er stor stas å kunne benytte Dyrevernmerket! Dyrevelferd har alltid stått i hovedfokus hos oss. Det var ikke nødvendig for oss å endre driften for å oppfylle kravene til dette, men nå har vi en godkjenning som viser at vi steller dyrene slik de bør stelles.

– Magne Sandnes

Dyrevernmerket er Norges eneste matmerke for bedre dyrevelferd. Kalvehagen gård leverer til Kolonihagen.

– Vi er veldig stolte av å ha fått med Magne og familien på laget for å dekke etterspørselen etter produktene fra Kolonihagen, sier Arnt Ove Dalebø Englund, innovasjonssjef i Kolonihagen.

Kalvehagen føyer seg nå inn i rekken med Heinrich Jung, Norsk Ullgris og andre gårder i Kolonihagen, som også er sertifisert etter de strenge kravene for dyrevernmerket griseproduksjon.

Skroll til toppen