Engasjement for dyrevelferd på Kobberstad gård

På vakre og dyrevernmerkede Kobberstad gård, som ligger på Lena i Østre Toten kommune, finner vi en dedikert familie som brenner for dyrevelferd og landbruk. Det er Stian, hans kone Astrid, og deres tre gutter på 11, 13 og 16 år, som driver gården.

Foto: Marius Hauge

Stian og Astrid overtok Kobberstad gård etter Stians mor i 2013. Etter mange år med erfaring fra både stat og privat næringsliv, tok Stian et valg i 2017 og gjorde gården til sin arbeidsplass på heltid. Det har vist seg å være et valg som hele familien er veldig fornøyd med.

Vinterhage og utemuligheter

Stian Kobberstad med en kylling av den mer saktevoksende rasen Ranger Gold. Foto: Marius Hauge

På Kobberstad gård har det vært kyllingproduksjon i mange år. I 2022 tok familien en beslutning for fremtiden, og startet ombygging for overgangen til økologisk produksjon. For Stian og familien er dyrevelferd viktig, og derfor har de ordnet det slik at kyllingene både har vinterhage og utemuligheter.

– Våre kyllinger er aktive og liker å være ute. Halmbunter, kvister og vagler aktiviserer dyrene, og det er tydelig for oss at dette er kyllinger som trives og har det godt. Innendørs så har dyrene også tilgang på dagslys gjennom vinduer, slik at den naturlige døgnrytmen blir ivaretatt, forteller Stian.

Naturlig dagslys og mer plass

På Kobberstad gård er det viktig å ivareta dyrenes naturlige instinkter og behov på en trygg måte. Derfor tilbyr de kyllingene et godt klima i naturlige omgivelser, der dyrene får stimulert flere av sine behov og opplever en mindre stressende dagrytme.

– God dyrevelferd har alltid vært viktig for oss, og ved å gå over til økologisk produksjon føler vi å kunne ivareta dette på en enda bedre måte. Vi har nå dyr som er saktevoksende og har mer plass, flere aktiviseringstiltak og et stort område ute hvor de kan utforske verden.

Stian Kobberstad

Kobberstad gård godkjent for Dyrevernmerket

Et av vårens høydepunkter var da Kobberstad gård ble godkjent for Dyrevernmerket etter mye innsats og forberedelser.

– Som produsent av økologisk mat og som råvareleverandør til Hovelsrud kylling er dette et kvalitetsstempel for oss. Vi har stor tro på at denne produksjonen er med å gi kyllingene et bedre liv og Dyrevernmerket er et synlig bevis på det, sier Stian.

Skroll til toppen