Norges første egg med Dyrevernmerket

Fra og med februar 2021 ble egg med Dyrevernmerket tilgjengelig i norske butikker! Hønene fra Dyrevernmerket produksjon har bedre plass, frihet til å gå ut, mer naturlig mat og mulighet til lek og utforskning.

Fersk Dyrevernmerket eggprodusent Kåre Johnny Berg og leder for Dyrevernmerket, veterinær Helle Haukvik i fjøset til Berg. Foto: Ihne Pedersen

Endelig blir det mulig å handle egg med Dyrevernmerket! Det er tre eggprodusenter som nå oppfyller kravene for Dyrevernmerket.  Alle de tre bøndene leverer til Kolonihagen, og eggene blir å finne i Rema 1000-butikker i hele Norge.

En av eggprodusentene som har fått Dyrevernmerket produksjonen sin er Kåre Johnny Berg. Han forteller at god dyrevelferd alltid har stått i fokus på gården. Allerede i 1996 valgte de å slippe hønene ut av burene, selv om Prior sa at de ikke trengte egg fra frittgående høner. To år senere la de om til økologisk produksjon, og ga samtidig hønene bedre plass til å utfolde seg.

Vi er veldig glade for å nå satse ytterligere på dyrevelferd, og få Dyrevernmerket på eggene. I vår store vinterhage får hønene tilgang til høy og gulrøtter, samt at vi gir dem hele korn i strøet. I henhold til Dyrevernmerket er vinterhagen nå utstyrt med vaglepinner og egne strøbad, sier Kåre Johnny Berg. 

I Dyrevernmerket er det strengere krav til dyrevelferd enn det som er vanlig praksis. Blant annet er det krav om løsdrift med aviar, og et minimum av miljøberikelser jevnt fordelt både i hønsehuset og i vinterhagen.

Dyrevernmerket skal sikre et bedre liv for høna. Den skal ha bedre plass, frihet til å gå ut, mer naturlig mat, og større mulighet til lek og utforskning. Det er også krav om bedre kontroll av inneklimaet.

Du kan lese mer om Dyrevernmerkede egg her.

Skroll til toppen