På naturens og husdyrenes premisser

I Norsk Ullgris anerkjenner de grisens sanne natur, og dens grunnleggende behov for aktivisering, bevegelse og lek.

Petter sitter i høyet og koser med ullgris
Petter har stor omsorg for grisene sine, og alle de voksne grisene har eget navn, som de lystrer. Foto: Ihne Pedersen

Ullgrisene til Petter Simonsen og hans kollegaer får gå fritt ut og inn av et sovehus som er dekket med 1 meter tørr halm. Grisene får være ute hele året på store, frodige og varierte utearealer. På Østre Pavestad Gård og Nordre Ilen Gård, legger de vekt på å produsere mat på naturens og husdyras premisser, og produksjonen er økologisk. For Petter er god dyrevelferd for gris det samme som frittgående utegris, og hans visjon er at dyrene skal ha det best mulig og leve et fritt og naturlig liv.

Petter, som både er eier og styreleder i Norsk Ullgris, omtaler grisen som et meget intelligent og interessant husdyr med et enormt potensial. Han setter etikken først, og mener at jo bedre husdyra har det jo bedre blir også økonomien i produksjonen.

Når dyrets grunnleggende behov undertrykkes for å produsere kjøtt, er det ikke forsvarlig eller bærekraftig, verken moralsk eller økonomisk. Det eneste som kan forsvare kjøttproduksjon er etter min mening at husdyret har levd et best mulig liv og blir avlivet på en mest mulig skånsom måte.

– Petter Simonsen
Ullgris som lukker øynene
Petter mener at alle trenger både kjærlighet og forståelse – mennesker som husdyr. Foto: Ihne Pedersen

Petter mener balanse og harmoni mellom jord, planter, husdyr og mennesket er fremtidens landbruk, hvor respekt og omsorg for alt levende står sentralt. Han gleder seg til å delta i Dyrevernmerket.

– Dyrevernmerket er et meget solid faglig regelverk som løfter fokuset på topp dyrevelferd på gris ytterligere frem. Merket gir også forbrukerne en troverdig garanti for at de involverte husdyra har levd et bedre liv. For oss er våre husdyr sitt ve og vel det aller viktigste. De skal ha det best mulig.

Oversikt over hvor du kan kjøpe produkter med Dyrevernmerket, finner du her.

Skroll til toppen