Setter dyrevelferd i høysetet

Hovelsrud Gård var en av de aller først gårdene som ble tildelt Dyrevernmerket. På Helgøya i Mjøsa driver Marianne Olssøn og familien kyllingproduksjon med dyrevelferd i fokus.

Kylling i aktivitet på Hovelsrud gård
Foto: Ihne Pedersen/Dyrevernalliansen

På den vakre gården går kyllingene fritt ut og inn i en stor hage. På utearealet spiser de gress og kløver. Kyllingene får også salat og urter fra gårdens kjøkkenhage. Kyllingene har bedre plass enn kyllinger flest, de får ha en naturlig døgnrytme, og kyllinghuset har vinduer og dagslys. Huset har også en vinterhage hvor kyllingene kan kose seg utendørs i ly for sol og regn.

Rasen som benyttes på Hovelsrud Gård er mer saktevoksende enn den som er mest brukt i konvensjonell produksjon. De får tildelt grovfôr, og kan sysselsette seg med miljøberiking i ulike former. Mariannes kyllinger har blant annet vagler og plattformer, torv til å støvbade og rote i, kasser til å gjemme seg under, samt hakkeblokker, halmballer og greiner.

På Hovelsrud Gård mener de det er viktig å lage en kylling som lever et godt liv. Marianne forteller at de er stolte over å bli tildelt Dyrevernmerket.

Det er viktig for oss å lage en kylling med høy grad av dyrevelferd. Derfor er det veldig flott å få dette stempelet som betyr at våre kyllinger lever et bedre liv. Dyrevernmerket er viktig fordi det premierer god dyrevelferd.

– Marianne Olssøn, bonde Hovelsrud Gård

Oversikt over hvor du i dag kan kjøpe produkter med Dyrevernmerket finner du her.

Kravene til Dyrevernmerket er utarbeidet av Dyrevernalliansens fagteam av veterinærer, biologer og sivilagronomerDyrevernalliansen hjelper dyrene som trenger det aller mest i intensivt landbruk. Vi mener at alle dyr har krav på livskvalitet – et liv verdt å leve. Derfor har vi etablert Dyrevernmerket.

Velg med hjertet. Velg et dyrevernmerket produkt.

Skroll til toppen